fShare
0

IMG 1342Во рамки на редовните активности, градоначалникот на општина Македонска Каменица - Соња Стаменкова оствари средба со претставници од здружението „Бели Гулаби“.

На средбата се разговараше за интензивирање на соработката, а беа разгледани ѝ сите можности за поддршка на лицата со посебни потреби и создавање подобри услови за нивна полесна интеграција во општествениот живот. Меѓу другото, на оваа средба ставен беше акцент на одбележувањето на 3ти декември - Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, како и на забрзување на активностите за отварање на Дневниот центар за лица со посебни потреби во Македонска Каменица.

IMG_1342.jpg На средбата се разговараше за интензивирање на соработката, а беа разгледани ѝ сите можности за поддршка на лицата со посебни потреби и создавање подобри услови за нивна полесна интеграција во општествениот живот Меѓу другото, на оваа средба ставен беше акцент на одбележувањето на 3ти декември - Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, како и на забрзување на активностите за отварање на Дневниот центар за лица со посебни потреби во Македонска Каменица Чекаме на систематизација од Министерството за Труд и Социјала на работните места за вработување на персонал неопходен да Денвниот Центар се стави во употреба Веќе повеќе месеци не го посетуваме Дневниот центар во Делчево, или нема греење или пак немаме превоз до Делчево - се пожалија од Бели Гулаби Едвај чекаме да се отвори Дневниот Центар во Македонска Каменица Тука ќе можеме да го исполниме денот со активности кои ќе бидат од голема помош како и за нас така и за нашите најблиски Сакаме да се дружиме и да се едуцираме, едвај чекаме да се отвори дневниот центар Средба со претставници од здружението Бееaли Гулаби

fShare
0