Работен состанок во Куманово

Работен состанок во Куманово заедно со колегите градоначалници од пограничните плански региони од Македонија и од Бугарија со цел формирање Асоцијација на општини од обете земји.

Асоцијацијата ќе придонесе за подобрување на соработката меѓу општините од двете страни на границата, особено во насока на поттикнување на економската соработка и размена на искуства во европските интеграции.

 

Сподели

Остави коментар