Месец: March 2018

НОВИ ДЕКОРАТИВНИ ЗИМЗЕЛЕНИ ДРВЦА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Денес, на неколку локации во централното градско подрачје во Македонска Каменица се засадуваа нови декоративни зимзелени дрвца. Во оваа акција, покрај општинската администрација и…
Формулари кои ви се потребни за аплицирање за стипендии во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица објави Конкурс за доделување на стипендии за ученици во основното и средното образование и студенти за учебната/студиска 2017/2018 година. Пријавувањето на…
Општина Македонска Каменица се приклучува кон глобалната акција „Час на планетата Земја“

Вечерва, во периодот од 20:30 – 21:30 часот, општина Македонска Каменица ќе го исклучи уличното осветлување во знак на поддршка на глобалните иницијативи за…
Со редица активности ЈОУДГ „Бамби“ го одбележува својот патронен празник и роденден 21 Март – Ден на пролетта

Македонска Каменица 19 Март 2018 година – Својот патронен празник и роденден, 21 Март – Денот на пролетта, ЈОУДГ „Бамби“ – Македонска Каменица ќе…