Месец: April 2020

Положено свежо цвеќе пред спомениците на Миле Јаневски – Џингар во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 28.04.2020 година – Денес се навршуваат 19 години откако во предвечерието на 28 април 2001 година, кај месноста Брeзовица, на патот с.Селце…
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: МАРКЕТИ, АПТЕКИ И РЕСТОРАНИ КОИ ЌЕ ВРШАТ ДОСТАВА НА НЕОПХОДНИ ПРОДУКТИ ВО ПЕРИОДОТ (18.04-20.04.2020 ГОДИНА)

Согласно одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширење…
ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица

Почитувани, Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето…
ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ УПАТУВА АПЕЛ: НЕ ЈА ВРШЕТЕ САМИ ДОСТАВАТА НА ХУМАНИТАРНИТЕ ДОНАЦИИ КОН ИНСТИТУЦИИТЕ И РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ НА ГРАЃАНИ

Согласно мерките и препораките на Влада на Република Северна Македонија  и Координативниот штаб за заштита од зараза и спречување на ширење на Ковид 19,…