Во рамки на Програмата за заштита на животната средина на општина Македонска Каменица, во соработка со ЈП Камена Река продолжува започнатата еко-акција за пролетно…
Координативниот штаб за управување со кризи одржува трибини за „Превенција и заштита од пожари“ во сите месни заедници од Општината

Како резултат на големиот број на пожари на отворен простор од почетокот на годината, а во согласност со Годишната програма за работа на Координативниот…
Заврши поставувањето на фотоволтаични системи во ООУ „Св Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица

На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од…
Со поетско читање во Дом на култура се одбележа Светскиот ден на поезијата

Денес, во рамки на одбележувањето на Светскиот ден на поезијата љубителите на пишаниот збор во Македонска Каменица имаа можност да присуствуваат на поетско читање…