Одбележување на 11 Октомври – Ден на востанието на македонскиот народ

Македонска Каменица 11.10.2019 година – Почитувајќи ја историјата и нејзините придобивки градоначалникот на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова, со своја делегација положи свежо цвеќе…
Учениците при ООУ „Св. Кирил и Методиј“ го одбележаа 11 Октомври – Денот на востанието на македонскиот народ

Денес, во Домот на култура, учениците при ООУ „Св Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица приредија пригодна културно уметничка програма по повод утрешниот празник…
Започнаа градежните работи за асфалтирање на локалниот пат до Врбачко маало во село Косевица

Денес започнаа градежните работи за изградба на локален пат до Врбачко маало во село Косевица. Oпштина Македонска Каменица преку Програмата за финансиска поддршка на…
Започна реконструкцијата на Спортската сала во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица

Започна реконструкцијата на спортската сала во Основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица. Моментално се отстранува стариот и дотраен под од Спортската…