Македонска Каменица дел од општините каде се реализирани 135 проекти преку МСИП

Денес во Клуб на Пратеници се одржа завршниот настан за ЕУ ИПА грантовите за рурална инфраструктура. Општина Македонска Каменица и останати 77 локални самоуправи…
Изберен најповолен изведувач за реконструкција на подот во Спортската сала во ООУ „Св. Кирил и Методиј“

Денес, со спроведената  е-аукција од страна на Основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица беше избран најповолен изведувач за реконструкција и санација,…
Општина Македонска Каменица во соработка со ESCO ќе поставува енергетски-ефикасно јавно улично осветлување

Дистрибутери на светилки, инсталатерски и фирми за одржување, како и која било друга компанија што има соодветна експертиза или допирна точка со јавното улично…
Започна доделувањето на картички за зелена нафта за земјоделците од Македонска Каменица

Македонска Каменица, 30.08.2019 година – Започна распределбата на картичките за зелена нафта за земјоделците од Македонска Каменица. Со оваа мерка се опфатени околу 1200…