Доделени пехарите и наградите на победниците од летниот шаховски турнир во Македонска Каменица

Вчера во просториите на Куќа на спортот во Македонска Каменица се одиграа финалните натпревари од летниот турнир во шах во организација на Шаховскиот клуб „Каменица-Саса“. Турнирот се одигра според швајцарски систем на натпреварувања, во текот на изминатите 17 дена. Победник во машка сениорска конкуренција е Лазо Стаменковски, победник и на поселедниот турнир одигран пред дури…

Донација на Рудник САСА за потребите на општина Македонска Каменица

Македонска Каменица, 28.08.2018 – Во рамки на активностите за одбележување на 28. Август – Денот на рударите, Рудник за олово и цинк САСА од Македонска Каменица, обезбеди финансиска поддршка во реализацијата на две приоритетни потреби на локалната заедница. Конкретно, Рудник САСА обезбеди финансии за набавка на специјално возило за потребите на општинското јавно претпријатие „Камена…

Прес- конференција за реализација на проект од IPA програмата за набавка на опрема во Дом на култура

Денес, во Домот на култура во Македонска Каменица, во организација на КИЦ „Романса“ се одржа прес конференција на која беше презентиран проектот „Реставрација на места со историско и културно значење и зачувување на материјалното и нематеријалното културно наследство во Белица и Македонска Каменица“. Реализацијата на проектот, кој е кофинансиран од IPA програмата, доаѓа по повеќе…

СООПШТЕНИЕ: Се воведува вонреден сообраќаен режим во градот за претстојното „Каменичко културно лето 2018“

Општина Македонска Каменица ги известува жителите- возачи и споственици на моторни возила, дека поради претстојното “Каменичко културно лето 2018” во периодот од 26-ти до 28-ми август, од страна на МВР ќе биде воведен посебен сообраќаен режим во центарот на градот и на приодите кон Македонска Каменица. Ги замолуваме граѓаните- возачи своите возила да ги паркираат…

Општина Македонска Каменица набавува нова вертикална сообраќајна сигнализација

Врз основа на огласот број 26/2018 објавен од страна на општина Македонска Каменица, за доделување на договор за јавна набавка на: Дизајнирање, печатење и испорака на сообраќајни знаци за потребите на општина Македонска Каменица со спроведување на постапка со барање за прибирање на понуди, со електронска аукција преку Електронскиот систем за јавни набавки (https://www.e-nabavki.gov.mk), и…