Работен состанок на тема „Придобивки од спроведувањето на проектот за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот плански регион во општина Македонска Каменица“

Денеска во просториите на Дом на култура во Македонска Каменица се одржа работен состанок со Ана Петровска, државен секретар во Министерство за животна средина и просторно планирање на тема „Придобивки од спроведувањето на проектот за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот плански регион во општина Македонска Каменица“. На состанокот присуствуваше и градоначалничката на…

Повик до граѓаните за присуство на работен состанок за „Придобивки од спроведување на проектот за регионално управување со отпад“

Општина Македонска Каменица ги поканува сите заинтересирани граѓани на Македонска Каменица да присуствуваат на работниот состанок „Придобивки од спроведувањето на проектот за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот плански регион во општина Македонска Каменица“. На работниот состанок, кој во четврток на 01. Август 2019 г. ќе се одржи во Дом на култура во…

Распишан тендер за асфалтирање на локалниот пат до маало Бошнаци, Врбаци и Пашите во село Косевица

Општина Македонска Каменица започна отворена тендерска постапка за избор на изведувач на градежни активности за изградба на локалнен асфалтен пат до маало Бошнаци, Пашите и Врбаци во село Косевица. Средствата за изградба на локалниот пат, во висина од 12.000.000,00 денари се обезбедени преку Програмата за финансиска поддршка за развој на земјоделието и рурален развој. Крајниот…

Второ авионско прскање против комарци во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица ги известува граѓаните дека во вторник, на 30 јули 2019 г. во периодот меѓу 04:00 и 08:00 часот наутро, екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово на територијата на општина Македонска Каменица ќе спроведат авиотретирање против комарци. Прскањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за уништување на комарци –…

Заловување на кучиња скитници во Македонска Каменица

Во текот на денешниот ден се одвиваше акција за заловување на кучиња скитници на територија на општина Македонска Каменица. Служби на ВСЦ „Тодор Ангелов“ од Куманово задолжени за заловување на кучиња скитници на територијата на општина Македонска Каменица, врз основа на претходно склучен Договор за услуги, во денешната акција успеаа да заловат вкупно 9 кучиња…