ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица

Почитувани, Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за: – Согласно владините мерки за online работа и…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НАЈНОВИТЕ МЕРКИ И ОДЛУКИ ДОНЕСЕНИ НА 36. СЕДНИЦА НА ВЛАДА

Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Ве известуваме: Економските оператори (аптеки, маркети, ресторани, такси…) од општина Македонска Каменица кои се регистрирани за…

ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ УПАТУВА АПЕЛ: НЕ ЈА ВРШЕТЕ САМИ ДОСТАВАТА НА ХУМАНИТАРНИТЕ ДОНАЦИИ КОН ИНСТИТУЦИИТЕ И РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ НА ГРАЃАНИ

Согласно мерките и препораките на Влада на Република Северна Македонија  и Координативниот штаб за заштита од зараза и спречување на ширење на Ковид 19, Општинскиот Кризен штаб во Македонска Каменица упатува апел до сите хуманитарни организации, фирми и граѓани поединци своите донации кон јавните установи и ранливи категории на граѓани да го вршат исклучиво во…

ЗАКЛУЧОЦИ ОД ВОНРЕДНИОТ СОСТАНОК НА ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

Денес со почеток од 12 часот, се одржа состанок на Општинскиот Кризен штаб за спречување и ширење на заразата со Ковид 19. На состанокот беше разгледана актуелната состојба предизвикана од новиот вирус Ковид – 19 и во согласност со најновите мерки на Владата и Министерството за здравство беа донесени следниве препораки и заклучоци: 1. Да…

Заштитни медицински маски за домаќинствата во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 01.04.2020 година – Со цел да се спречи ширењето на корона вирусот, општина Македонска Каменица денеска ја започнаа акција за бесплатно донирање на заштитни маски за секое домаќинство. Во акцијата се вклучени неколку мобилни тимови од вработени во општина Македонска Каменица. Маските обезбедени од општина Македонска Каменица во соработка со Рудник Саса денес…