Во недела се одржува Меѓународната средба „Балкан без граници“ на врвот Руен

Македонска Каменица, 28. Јуни 2019 година – Руен по триесети пат ќе ги собере љубителите на планината од Македонија и Бугарија на традиционалната Меѓународна средба „Балканот без граници“. Оваа средба, во организација на Еколошкото друштво „Здравец 2002“ од Македонска Каменица, „Руен“ од Крива Паланка и туристичкото друштво „Осогово“ од Ќустендил ќе се одржи по триесети…

Македонска Каменица втора во источниот регион по активна транспарентност

Македонска Каменица втора во источниот регион по активна транспарентност Листата за активна транспарентност, e утврдена по претходни истражувања, од страна на Центарот за граѓански комуникации, преку (УСАИД) Агенцијата на САД за меѓународен развој, на која општина Македонска Каменица се најде на 2 место, од источниот регион, веднаш зад Берово. Источниот Регион е лидер помеѓу регионите…

Општина Македонска Каменица инсталира автоматски хлоринатори на водоводните системи во селските средини

Општина Македонска Каменица во рамки на програмските определби поврзани со подобрувањето на квалитетот на вода во селските средини започна со изградба на објекти потребни за инсталирање на автоматски хлоринатори за вода. Во склад со Планот за работа и договорот склучен на 23. Мај 2019 година, започнатите градежни активности за Изградба на хлорни станици на селските…

Прием на наградени ученици на државни натпревари од Македонска Каменица

Градоначалникот на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова приреди прием во чест на учениците кои имаат освоено награди на државните училишни натпревари во учебната 2018/19 година. Градоначалникот Стаменкова им ги честиташе големите успеси на учениците и нивните ментори и во оваа пригода изјави: „Најпрвин морам да ви признаам дека се чувствувам прекрасно што денес во толкав…

Свечено доделување награди на победниците од Конкурсот за идејно решение на Паркот на млади

Денес, во просториите на ЈП Камена Река беа доделени благодарници за наградените учесници на наградниот конкурс за идејно решение со кое ќе се уреди Паркот на млади во Македонска Каменица. Од страна на ЈП Камена Река како спроведувач на конкурсот беа повикани сите млади во општина Македонска Каменица да дадат свои идеи и размислувања за…