ДЕЛЕГАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА СРБИЈА ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Вчера, во официјална работна посета на општина Македонска Каменица беа амбасадорот на Република Србија во Република Македонија г-ѓа Душанка Дивјак-Томиќ и конзулот во Амбасадата на Република Србија г-ѓа Љиљана Танасијевиќ. На средбата со градоначалникот на општина Македонска Каменица г-ѓа Соња Стаменкова се разговараше на неколку теми, а посебен акцент беше ставен на можноста за реконструкција…

      Заменик градоначалникот на општина Невестино – Р. Бугарија Јордан Глогов во придружба со општинскиот градежен инжинер – Људмил Стојанов, архитектот – Маја Кожухарова и геодетот – Темјанушка Стефанова денеска остварија работна средба во кабинетот на градоначалникот Соња Стаменкова во Македонска Каменица. Двете општини подготвуваат заедничка апликација со предлог проект по Вториот повик на Интеррег-ИПА прекугранична…

Изградба на улица Пере Тошев

Започна изградба на улица во централното градско подрачје на Македонска Каменица.Улицата “Пере Тошев”(крак од улица “Осоговска”) е во должина од 140 метри со тротоари од 1.5 метри. Цената на договорот за изградба на оваа улица е 2.024.388,50 денари. Во овој дел од централното подрачје започнува и изградбата на паркинг простор со површина од 1.590 м2,со…

Наградна игра – “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

ПРАВИЛА За наградна игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ ОРГАНИЗАТОР     ЕЛКОЛЕКТ ДОО увоз извоз од Скопје, Друштво за управување со отпад, во соработка со ЈП Камена река М.Камена и  општина М.Каменица е организатор на наградната игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ ОПИС И ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА НАГРАДНАТА ИГРА     Времетраењето на наградната игра “ЈА САКАМ…