Врз основа на член 4, 8, 9, 11 и 12 од Законот за вработените во јавниот сектор (“Службен весник на Република Северна Македонија” бр 27/14,199/14, 27/16, 35/18, 198/18 и 143/19), Градоначалникот на Општина Македонска Каменица изготви:   ЕТИЧКИ КОДЕКС ЗА ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИТЕТ И АНТИКОРУПЦИСКА ПОЛИТИКА ЗА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НА ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА    …

Распишан тендерот за замена на надворешната столарија и трибините во спортската сала во „Св. Кирил и Методиј“

Општина Македонска Каменица распиша тендер за замена на столарија и санација на трибини на училишна спортска сала во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица. Отворената поседноставена постапка трае до 12.12.2019 година. Според претходно утврдена динамика, градежните работи треба да бидат извршени за време на зимскиот распуст на учениците, со што нема да се…

Продолжува хуманиот третман на кучињата скитници во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица ја продолжува практиката за хуман третман на кучињата-скитници. Од почетокот на Договорот за заловување и хумано третирање на кучиња, според однапред утврдена годишна динамика, извршено е заловување на вкупно 48 кучиња по пријави од граѓаните. При последното заловување извршено на 21.11.2019 година се заловени 8 кучиња. Заловувањето го врши Ветеринарно-сточарски центар „Тодор…

Распишан тендер за доопремување на товарно ПП возило за потребите на ТППЕ Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица распиша тендер за доопремување на Товарно возило тип Great Wall Steed 5.Доопремата вклучува инсталирање на агрегатна високопритисна противпожарна пумпа, витло со млазница и резевоар за вода и пенило. Со ова општина Македонска Каменица ќе задоволи дел од потребите на ТППЕ за непречено интервенирање и во најоддалечените рурални средини и планински простори на територија…

Богат репертоар на филмови за деца и младиници во Домот на култура во Македонска Каменица

  Македонска Каменица, 14.11.2019 година – Во Домот на култура во Македонска Каменица, во организација на КИЦ „Романса“ и ООУ „Св. Кирил и Методиј“ денес беа прикажани детските филмови „Џиновската крушка“ и „Кариран Нинџа“. Станува збор за филмови кои ги опфаќаат интересите на различни возрасни групи ученици, па така филмот за „Џиновската крушка“ го следеа…