ЈАВЕН ПОВИК за учество на уметници/музичари/артисти во проектот „Култура во време на корона во Македонска Каменица“

Културно информативниот центар „Романса“ во соработка со општина Македонска Каменица објавува: Ј  А  В  Е  Н        П  О  В  И  К   за финансирање на проекти, како дел од кризните мерки „Култура во време на корона – Македонска Каменица“ Идејата на повикот е пред се поддршка кон музичките уметници, односно уметниците кои ги изгубиле редовните…

Положено свежо цвеќе пред спомениците на Миле Јаневски – Џингар во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 28.04.2020 година – Денес се навршуваат 19 години откако во предвечерието на 28 април 2001 година, кај месноста Брeзовица, на патот с.Селце – с.Вејце на падините на Шар Планина во заседа беа убиени, а потоа масакрирани осум припадници на специјалните единици  „Волци“ и „Тигри“. Во неможност за пригодна свеченост, поради мерките за спречување…

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: МАРКЕТИ, АПТЕКИ И РЕСТОРАНИ КОИ ЌЕ ВРШАТ ДОСТАВА НА НЕОПХОДНИ ПРОДУКТИ ВО ПЕРИОДОТ (18.04-20.04.2020 ГОДИНА)

Согласно одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширење на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапи на сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за можноста да вршат OnLine нарачка не неопходни продукти за време…

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица

Почитувани, Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за: – Согласно владините мерки за online работа и…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НАЈНОВИТЕ МЕРКИ И ОДЛУКИ ДОНЕСЕНИ НА 36. СЕДНИЦА НА ВЛАДА

Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Ве известуваме: Економските оператори (аптеки, маркети, ресторани, такси…) од општина Македонска Каменица кои се регистрирани за…