Наградна игра – “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

ПРАВИЛА За наградна игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ ОРГАНИЗАТОР     ЕЛКОЛЕКТ ДОО увоз извоз од Скопје, Друштво за управување со отпад, во соработка со ЈП Камена река М.Камена и  општина М.Каменица е организатор на наградната игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ ОПИС И ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА НАГРАДНАТА ИГРА     Времетраењето на наградната игра “ЈА САКАМ…

Македонска Каменица е потписник на Европската повелба за полова еднаквост во локалните заедници

Денес, во Салата за состаноци во Домот на култура во Македонска Каменица, градоначалникот Соња Стаменкова ја потпиша „Европската повелба за рамноправност на мажите и жените во локалните заедници“. „Денес Македонска Каменица станува дел од една силна и извонредна европска иницијатива за рамноправност помеѓу мажите и жените. И покрај сите досегашни напори, силна посветеност и макотрпна…

Утврдени проектите за партнерството со Белица, Бугарија

Вчера,  се оддржа работен состанок помеѓу претставници од општина Македонска Каменица и општина Белица, Бугарија. На состанокот покрај градоначалниците Соња Стаменкова и Радослав Ревански и нивните тимови, присуствуваа и претставници од македонскиот Источно-плански регион. Утврдено е дека Македонска Каменица во партнерство со Белица на новиот повик на ИПА-Програмата за прекугранична соработка ќе аплицира со проект…

Денес, во Домот на култура во Македонска Каменица, а во организација на КИЦ „Романса“ и ООУ „Св. Кирил и Методиј“ е поставена ликовна изложба со творби на ученици. Дел од изложбата беа и дечињата од Детската градинка „Бамби“. Во рамки на овој настан кој се одвива под мотото „Заедно да го прославиме во мир и…

Во рамки на своите надлежности, општина Македонска Каменица започна со градежни активности на локалниот пат село Цера-Македонска Каменица. Се поставуваат пропусти и се градат потпорни ѕидови на потегот од маала Гергинци до месноста Побиен Камен во село Цера, а во наредниот период ќе бидат прочистени и канавките на овој пат. Вакви активности ќе бидат извршени…