ЈАВЕН ОГЛАС до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско- корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Македонска Каменица, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година усвоен о Владата на Република Македонија, Програмата Општинско- корисна работа финансирана од Буџетот…

Јавен повик до земјоделските стопанствa

Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка  во  земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09, 43/14, 193/15 и 39/16), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот Јавен повик бр. 03/2018 за доставување на барања за користење…

Започна чистењето на базените од водоводната мрежа во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица во соработка со ЈП Камена Река започна со предвиденото чистење на сите постоечки извори, водовони линии и базени на вода за пиење во Македонска Каменица. Денес, вработените од Јавното претпријатие „Камена Река“ започнаа со целосно испуштање и темелно чистење на базенот во Стара Каменица (извор Китка). По завршувањето на овие активности, следува…

Интензивно се чистат локалните пристапни патишта во селските средини во Македонска Каменица

Во тек е редовно чистење и целосно ставање во функција на локалните патишта во селските средини на општина Македонска Каменица. Изминатиов период заради временските неприлики поголем број од локалните патишта, според потребите пред се на жителите во селските средини од разбиен тип, се прочистуваат и во повеќе наврати. Вкупната должина на исчистени земјени локални патишта…

Асфалтирање на улица „8-ми Септември“

Македонска Каменица, 09.07.2018 година – По завршувањето на улицата Пере Тошев, општина Македонска Каменица започна со асфалтирање на улицата „8-ми Септември“, поранешна „4-ти Јули“. Станува збор за улица со должина од 200 метри и 4,5 метри ширина. Фирма изведувач на активностите е Стоименов ДООЕЛ од Кочани. При финализирањето на активностите околу улицата, градоначалникот на општина Македонска…