Ставен во функција новиот систем за парно греење во училиштата во општина Македонска Каменица

Во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица денес, на почетокот од грејната сезона, официјално беше пуштен во употреба новиот систем за парно греење. Оваа инвестиција која ќе ги задоволува потребите за греење на околу 700 ученици во двете училишта во општина Македонска Каменица, ООУ „Св. Кирил и Методиј“ и СОУ „Миле Јаневски Џингар“…

Црковно – народен собир на Манастирско туристичкиот комплекс “Еленец” во село Цера

Македонска Каменица, 14.10.2019 година – Традиционалниот собир на манастирско-туристичкиот комплекс “Еленец“ во село Цера кој трае со години и денес по повод христијанскиот празник “Покров на Пресвета Богородица” ги собра верниците кај манастирот кој го носи името на мајката Божја и се слави секоја година на 14 октомври.   Како што велат организаторите овој собир…

Премиерно прикажување на „Медена земја“ во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 14.10.2019 година – На 17 Октомври со почеток од 19:00 часот во Домот на култура ќе се прикажува македонскиот документарен филм „Медена земја“. Од општинската установа КИЦ „Романса“ Македонска Каменица изјавуваат дека „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ е еден од најнаградуваните македонски документарни филмови. Со победа во три категории на почетокот на годинава триумфрираше на престижниот…

Одбележување на 11 Октомври – Ден на востанието на македонскиот народ

Македонска Каменица 11.10.2019 година – Почитувајќи ја историјата и нејзините придобивки градоначалникот на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова, со своја делегација положи свежо цвеќе пред Споменикот на народниот херој Вера Јоциќ во нашиот град. На одбележувањето на 11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ, свежо цвеќе положија претседателот и членови на Советот…

Учениците при ООУ „Св. Кирил и Методиј“ го одбележаа 11 Октомври – Денот на востанието на македонскиот народ

Денес, во Домот на култура, учениците при ООУ „Св Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица приредија пригодна културно уметничка програма по повод утрешниот празник 11 Октомври – Ден на востанието на Македонскиот народ. На приредбата преку читање на реферати, рецитирање на тематски литературни творби и изведба на хорски музички точки беше истакнат значајот на 11…