Во петокот се оддржа хуманитарен новогодишен базар

Во петок, во училишниот двор на средното училиште, а во организација на СОУ „Миле Јаневски Џингар“, ООУ „Св. Кирил и Методиј“, ЈОУДГ „Бамби“ и со активна вклученост на лица со посебни потреби, се оддржа хуманитарен новогодишен базар. Големиот број новогодишни украси, честитки и реквизите се продаваа по симболични цени, а собраните средства ќе бидат донирани…

Општината и Рудникот поделија новогодишни пакетчиња и за основците

Градоначалникот на општина Македонска Каменица, г-ѓа Соња Стаменкова и финансискиот директор во Рудник Саса, г-дин Дејан Спасевски поделија новогодишни пакетчиња и за учениците во Основното училиште „Св.Кирил и Методиј“. Доделувањето новогодишни пакетчиња е настан кој се одвива веќе неколку години и е дел од поширока социјална активност која заеднички ја реализираат општина Македонска Каменица и…

КОКТЕЛ ЗА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Денес, во ресторан „Иднина“, општина Македонска Каменица и Рудник „Саса“ организираа коктел за лица со посебни потреби од нашиот град. Градоначалникот г-ѓа Соња Стаменкова и финансискиот директор на Рудник „Саса“ г-дин Дејан Спасевски на овие лица им доделија новогодишни пакетчиња, а за возврат добија големи новогодишни честитки. Поддршката за лицата со посебни потреби и нивната…

Младите дејствуваат за поголема сообраќајна култура

Денес се оддржа втората акција на „Сообраќајната училишна единица“ во Македонска Каменица. Акцијата станува се попопуларна и евидентно е дака има влијание врз сообраќајната свест кај возачите во нашата општина. Инаку, основната цел на „Сообраќајната училишна единица“ е преку делење на промотивни материјали (флаери, брошури, фрешери) да поттикне повисока култура кај учесниците во сообраќајот и…

Учениците од СОУ „Миле Јаневски Џингар“ организираа хуманитарен базар

Учениците и наставниот кадар од СОУ „Миле јаневски Џингар“ го организираа традиционалниот хуманитарен новогодишен базар. Средношколците од Македонска Каменица заедно со лицата со посебни потреби изработија новогодишни украси и честитки кои беа изложени во централното градско подрачје и истите се продаваа по симболични цени. Поведени од фактот дека хуманоста е најубавата човекова одлика и посебност,…