Известување до граѓаните за заловување на бездомни кучиња во Македонска Каменица

Се известуваат жителите на Македонска Каменица дека денес, петок, 20. септември 2019 година со почеток од 09:30 часот, шинтерските  служби на ВСЦ “Тодор Ангелов” – Куманово ќе извршат заловување на бездомни кучиња на територијата на општина Македонска Каменица. Се замолуваат граѓаните кај општинските служби да пријават забележани бездомни кучиња во близина на нивните живеалишта, со…

Општина Македонска Каменица ја одбележува „Европската недела на мобилност 2019“

Општина Македонска Каменица ќе ја одбележи „Европската недела на мобилност 2019“, со што на граѓаните ќе им понуди низа активности и содржини посветени на алтернативното и одржливо движење. На 20. Септември со почеток во 10:30 часот, под мотото „Ден без автомобили“ ќе биде организирана разновидна едукативна програма од дечињата во детската градинка „Бамби“ и учениците…

Продолжува доделувањето на Зелените картички за земјоделците во Македонска Каменица

Подрачната Единица при Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство – Делчево на 20. септември 2019 година, во петок со почеток 08:30 часот, во работната канцеларија бр.60 на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во Македонска Каменица  ќе ги доделува Картичките за Зелена Нафта. Сите земјоделци кои имаат поднесено единствено барање во Агенцијата за финансиска…

Успешно спроведена екоакцијата „За почиста Македонска Каменица“

Македонска Каменица, 15. 09 2019 година – Претставници на локалната самоуправа, Јавното претпријатие, грагански здруженија и организации, членови на спортски клубови и пензионери земаа активно учество во денешната екоакција за чистење на јавните површини во општина Македонска Каменица. „Најпрвин сакам да упатам голема благодарност до сите граѓани кои земаа учество во денешната успешно спроведена акција…

Презентирана техничката и тендерската документација за јавно улично осветлување според ESCO моделот

  На 5 септември во Стопанската комора се одржа работилница на која ќе беа презентирани техничката и тендерската документација за јавното улично осветлување изготевни од страна на пилот-општините. Основните начела на ЕСКО моделот, договорот за енергетски услуги што согласно подзаконските акти што се подготвуваат ќе мора да се потпише меѓу давателот и корисникот. Како и…