Во организација на „ЕКО КАМ МЕД“ се одржа предавање за пчеларите од општина Македонска Каменица

Пчеларско Здружение Еко Кам Мед на 21.10 2018 година , со почеток од 18 часот во Домот на Културата во Македонска  Каменица организираше предавање за пчеларите од општината и регионот. Предавач беше Слободан Јевтич од Република Србија, пчелар со 50 годишно искуство и еден од најголемите познавачи на пчеларството на Балканот.
Предавањето на кое присуствуваа над 60 пчелари од Македонска Каменица, беше на тема: Правилна работа со пчели,припрема за зимување, исправка ако имаме направено грешки, зазимување, прв пролетен преглед,отклонување на лоши заедници припрема за багрем,вароа,превентива против кречно легло и ноземоза,Успешно пронаошање на ATL iи санирање. Инвертирање на сируп и прихрана после медлика и бршлен.

Сподели

Остави коментар