Featured Post

Службен гласник на општина Македонска Каменица

Службен гласник на општина Македонска Каменица број датум 2019 година Службен гласник на општина Македонска Каменица 20 31.05.2019 Службен гласник на општина Македонска Каменица 19 22.04.2019 Службен гласник на општина Македонска Каменица 18 11.03.2019 Службен гласник на општина Македонска Каменица 17 04.02.2019 Службен гласник на општина Македонска Каменица 16 28.01.2019 2018 година Службен гласник на општина…

Македонска Каменица втора во источниот регион по активна транспарентност

Македонска Каменица втора во источниот регион по активна транспарентност Листата за активна транспарентност, e утврдена по претходни истражувања, од страна на Центарот за граѓански комуникации, преку (УСАИД) Агенцијата на САД за меѓународен развој, на која општина Македонска Каменица се најде на 2 место, од источниот регион, веднаш зад Берово. Источниот Регион е лидер помеѓу регионите…

Општина Македонска Каменица инсталира автоматски хлоринатори на водоводните системи во селските средини

Општина Македонска Каменица во рамки на програмските определби поврзани со подобрувањето на квалитетот на вода во селските средини започна со изградба на објекти потребни за инсталирање на автоматски хлоринатори за вода. Во склад со Планот за работа и договорот склучен на 23. Мај 2019 година, започнатите градежни активности за Изградба на хлорни станици на селските…

Прием на наградени ученици на државни натпревари од Македонска Каменица

Градоначалникот на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова приреди прием во чест на учениците кои имаат освоено награди на државните училишни натпревари во учебната 2018/19 година. Градоначалникот Стаменкова им ги честиташе големите успеси на учениците и нивните ментори и во оваа пригода изјави: „Најпрвин морам да ви признаам дека се чувствувам прекрасно што денес во толкав…

Свечено доделување награди на победниците од Конкурсот за идејно решение на Паркот на млади

Денес, во просториите на ЈП Камена Река беа доделени благодарници за наградените учесници на наградниот конкурс за идејно решение со кое ќе се уреди Паркот на млади во Македонска Каменица. Од страна на ЈП Камена Река како спроведувач на конкурсот беа повикани сите млади во општина Македонска Каменица да дадат свои идеи и размислувања за…

Почетен состанок на Локалниот управувачки комитет за изработка на Стратегија за ЛЕР и ЛЕАП за општина Македонска Каменица

Почетен состанок на Локалниот управувачки комитет за изработка на Стратегија за локален економски развој (ЛЕР) и Локален еколошки акционен план (ЛЕАП) за општина Македонска Каменица. Денес во просториите на oпштина Македонска Каменица се одржа почетен состанок на Локалниот управувачки комитет за изработка на Стратегија за локален економски развој (ЛЕР) и Локален еколошки акционен план (ЛЕАП)…