КАМЕНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016

Македонска Каменица започна со подготовки за најголемото балканско музичко шоу ова лето. Спектакуларни концертни настапи ќе се оддржуваат во периодот од 26-ти до 28-ми август,Мирослав Илиќ, Ален Хасановиќ, Филип Божиновски, Драган Мијалковски.

Најголемата балканска музичка атракција на денешницата, фолк дивата ЦЕЦА доаѓа на најголемото балканско музичко шоу ова лето.
Спектакуларен концерт на ЦЕЦА на 28 август на Градскиот плоштад во Македонска Каменица.

Инаку, Македонска Каменица годинава одбележува неколку значајни јубилеи – 20 години Општина Македонска Каменица, 50 години од отварањето на Рудник Саса и 10 години од неговото повторно рестартирање.

Токму на 28-ми август се прославува и Ден на Општината и Ден на рударите и сите се во очекување на ајголемата балканска музичка атракција на денешницата, фолк дивата ЦЕЦА.Традиционално, најголеми финансиски поддржувачи на концертите се општина Македонска Каменица и Рудник Саса.

Сподели

Остави коментар