АКТИВНОСТИ

Жителите на Павлиш дол добија асфалтирани пристапни патишта до своите домови

Општина Македонска Каменица продолжува со заложбите за подобрување на условите за поквалитетен и подобар живот на жителите од селските и приградски средини. За таа цел, во текот на изминатите денови беа асфалтирани повеќе пристапни патишта во Павлишдолско маало, со вкупна должина од 110 метри или вкупно 400 m2 асфалт. Вкупната вредност на проектот е 2.150…

Чистење и санација на изворите за вода од водоводната мрежа

Општина Македонска Каменица во рамките на своите овластувања и планирани програмски активности константно работи на одржување на системите за вода, со цел сите граѓани во општината постојано да имаат чиста вода за пиење. ЈП Камена Река како изведувач на активностите во изминативе три дена работеше на санација на захват за вода “Китка”. Извршено е комплетно…

Отворена активната зона на „Coca Cola” во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 30.10.2018 г. –  Македонска Каменица станува дел од големиот општествено одговорен проект на  компанијата Coca-Cola и Пивара Скопје т.н „Coca-Cola Активни зони“, каде денеска беше поставена 15-тата јубилејна зона. Во присуство на граѓани од сите генерации, бројни претставници на спортските друштва и медиумите, претставниците на Пивара Скопје и Општината, свечено го пуштија во…

Започна спроведувањето на Програмата за општинско корисна работа

Започна имплементацијата на Програмата „Општинско-корисна работа 2018“, која е финасирана од УНДП и АВРМ во соработка со општина Македонска Каменица. Во Програмата за „Општинско-корисна работа“ според потребите на Општината и граѓаните се ангажирани 19 лица од Македонска Каменица.     Како Лични асистенти во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ се вклучени 3 лица, во Дневниот центар…

Започна уредувањето на пешачките стази на кејот на Каменичка Река (Фотогалерија)

Во склад со своите овластувања општина Македонска Каменица продлжува со доуредувањето на Кеј на Каменичка Река. Во текот на наредните денови, започнувајќи од денес, ќе бидат поставени повеќе пешачки стази и додатна урбана опрема на двете страни од речното корито на Каменичка Река. Градежните активности ги изведува „Класик Компани 2010“ ДООЕЛ – Охрид  врз основа на…