АКТИВНОСТИ

На 12-ти Август ќе се одржи „Ден на дијаспора 2019“

Општина Македонска Каменица во соработка со Културно-информативен центар „Романса“, Јавното претпријатие „Камена Река“ и Здружението на граѓани „Еленец Цера“ од село Цера ја организира традиционалната средба со иселениците – „Ден на дијаспора“. Оваа средба предизвикува се поголем интерес и годинава се очекува рекорден број на посетители да го посетат Еленец. Во рамки на „Ден на…

Повик до граѓаните за присуство на работен состанок за „Придобивки од спроведување на проектот за регионално управување со отпад“

Општина Македонска Каменица ги поканува сите заинтересирани граѓани на Македонска Каменица да присуствуваат на работниот состанок „Придобивки од спроведувањето на проектот за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот плански регион во општина Македонска Каменица“. На работниот состанок, кој во четврток на 01. Август 2019 г. ќе се одржи во Дом на култура во…

Распишан тендер за асфалтирање на локалниот пат до маало Бошнаци, Врбаци и Пашите во село Косевица

Општина Македонска Каменица започна отворена тендерска постапка за избор на изведувач на градежни активности за изградба на локалнен асфалтен пат до маало Бошнаци, Пашите и Врбаци во село Косевица. Средствата за изградба на локалниот пат, во висина од 12.000.000,00 денари се обезбедени преку Програмата за финансиска поддршка за развој на земјоделието и рурален развој. Крајниот…

Заловување на кучиња скитници во Македонска Каменица

Во текот на денешниот ден се одвиваше акција за заловување на кучиња скитници на територија на општина Македонска Каменица. Служби на ВСЦ „Тодор Ангелов“ од Куманово задолжени за заловување на кучиња скитници на територијата на општина Македонска Каменица, врз основа на претходно склучен Договор за услуги, во денешната акција успеаа да заловат вкупно 9 кучиња…

Поради лоши временски услови прскањето против комарци во Македонска Каменица е одложено

Поради лошите временски услови, појава на дожд и магла во раните утрински часови, најавеното авиотретирање и терастично прскање против возрасни комарци е одложено. За терминот кога најавеното авиотретирање и терастично прскање против возрасни комарци ќе биде спроведено, граѓаните и пчеларите од Македонска Каменица ќе бидат дополнително известени.