АКТИВНОСТИ

Започна уредувањето на пешачките стази на кејот на Каменичка Река (Фотогалерија)

Во склад со своите овластувања општина Македонска Каменица продлжува со доуредувањето на Кеј на Каменичка Река. Во текот на наредните денови, започнувајќи од денес, ќе бидат поставени повеќе пешачки стази и додатна урбана опрема на двете страни од речното корито на Каменичка Река. Градежните активности ги изведува „Класик Компани 2010“ ДООЕЛ – Охрид  врз основа на…

Промоција на „Трагачи по парадокси“ во Домот на култура

Вчера, во Дом на култура во Македонска Каменица, се одржа ликовна галерија на која беа презентирани дела изработени од уметници, хумористи и сатиричари. На настанот, покрај градоначалникот на Македонска Каменица, присуствуваа културни и просветни работници, ученици од СОУ “Миле Јаневски Џингар” и ООУ „Св. Кирил и Методиј“, како и љубители на хуморот и сатирата од…

Во организација на „ЕКО КАМ МЕД“ се одржа предавање за пчеларите од општина Македонска Каменица

Пчеларско Здружение Еко Кам Мед на 21.10 2018 година , со почеток од 18 часот во Домот на Културата во Македонска  Каменица организираше предавање за пчеларите од општината и регионот. Предавач беше Слободан Јевтич од Република Србија, пчелар со 50 годишно искуство и еден од најголемите познавачи на пчеларството на Балканот. Предавањето на кое присуствуваа…

Заловување на кучиња скитници во Македонска Каменица

18.10.2018 година – Во текот на вчерашниот ден се одвиваше акција за заловување на кучиња скитници на територија на општина Македонска Каменица. Стручни служби на ВСЦ „Тодор Ангелов“ од Куманово задолжени за спроведување на акцијата успеаа да заловат вкупно 13 кучиња скитници кои во понатамошниот третман ќе бидат сместени во стандардизирано прифатилиште, како и третирање…

Се оддржа црковно народниот собир во манастирот „Покров на Пресвета Богородица“ на Еленец, село Цера

Вчера, 14 Октомври, традиционално како и секоја година се оддржа црковно народниот собир на манастирско-туристичкиот комплекс “Еленец“ во село Цера.  Храмовата слава и истоимениот христијански празник “Покров на Пресвета Богородица” ги собра верниците од Македонска Каменица и цела Источна Македонија на целодневно дружење.  Со активно учество во организација на настанот покрај членовите на црковниот одбор…