АКТИВНОСТИ

Заловување на кучиња скитници во Македонска Каменица

18.10.2018 година – Во текот на вчерашниот ден се одвиваше акција за заловување на кучиња скитници на територија на општина Македонска Каменица. Стручни служби на ВСЦ „Тодор Ангелов“ од Куманово задолжени за спроведување на акцијата успеаа да заловат вкупно 13 кучиња скитници кои во понатамошниот третман ќе бидат сместени во стандардизирано прифатилиште, како и третирање…

Се оддржа црковно народниот собир во манастирот „Покров на Пресвета Богородица“ на Еленец, село Цера

Вчера, 14 Октомври, традиционално како и секоја година се оддржа црковно народниот собир на манастирско-туристичкиот комплекс “Еленец“ во село Цера.  Храмовата слава и истоимениот христијански празник “Покров на Пресвета Богородица” ги собра верниците од Македонска Каменица и цела Источна Македонија на целодневно дружење.  Со активно учество во организација на настанот покрај членовите на црковниот одбор…

Одбележување на 11. Октомври – Ден на народното востание на Македонија

  Почитувајќи ја историјата и нејзините придобивки градоначалникот на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова, со своја делегација положи свежо цвеќе пред Споменикот на народниот херој Вера Јоциќ во нашиот град. На одбележувањето на 11 Октомври – Ден на народното востание на Македонија, свежо цвеќе положија и претставни од Здружението на пензионери од Македонска Каменица, ООУ…

Во Македонска Каменица организирана „Промоција на Македонија 2025“

Во просториите на Дом на култура во Македонска Каменица, денес се оддржа „Промоција на Македонија 2025“ како организација која го помага развојот на економијата во Македонија.  Пред голем број стопанственици и претставници на фирми од регионот говореа Билјана Марковиќ, директорка на Македонија 2025, градоначалникот на Македонска Каменица, Соња Стаменкова и Никола Ќурчиски, претставник на Македонија…

„Презентација на нови мерки и програми за земјоделци“ организирана од општина Македонска Каменица

Во организација на општина Македонска Каменица, на 09. Октомври 2018 година (вторник), во просториите на Дом на култура со почеток од 15:00 часот, ќе се оддржи „Презентација на нови мерки и програми за земјоделци“ кои ги нуди Владата на Република Македонија преку Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство. На едукативната средба со земјоделците од Општината…