АКТИВНОСТИ

Интензивно се чистат локалните пристапни патишта во селските средини во Македонска Каменица

Во тек е редовно чистење и целосно ставање во функција на локалните патишта во селските средини на општина Македонска Каменица. Изминатиов период заради временските неприлики поголем број од локалните патишта, според потребите пред се на жителите во селските средини од разбиен тип, се прочистуваат и во повеќе наврати. Вкупната должина на исчистени земјени локални патишта…

Асфалтирање на улица „8-ми Септември“

Македонска Каменица, 09.07.2018 година – По завршувањето на улицата Пере Тошев, општина Македонска Каменица започна со асфалтирање на улицата „8-ми Септември“, поранешна „4-ти Јули“. Станува збор за улица со должина од 200 метри и 4,5 метри ширина. Фирма изведувач на активностите е Стоименов ДООЕЛ од Кочани. При финализирањето на активностите околу улицата, градоначалникот на општина Македонска…

Асфалтирање на улица „Пере Тошев“

Македонска Каменица 04.07.2018 година – Општина Македонска Каменица започна со асфалтирање на улицата Пере Тошев во централното градско подрачје. Оваа улица која е крак од улица Осоговска, ќе биде со должина од 140 метри и со тротоари широки 1.5 метри. Цената на договорот за изградба на оваа улица од централното градско подрачје на Македонска Каменица е…

Известување за терастична и аеро дезинсекција – прскање против возрасни комарци на подрачјето на општина Македонска Каменица

Се известуваат граѓаните на општината Македонска Каменица дека во Понеделник – 09.07.2018 година  од 22:00 до 02:00 часот ќе се врши врши прскање – терастична дезинсекција против возрасни комарци на подрачјето на градот Македонска Каменица и селата: Тодоровци, Луковица, Косевица, Моштица, Саса и Стара Каменица. Авионско прскање против комарци ( аеродезинсекција) на подрачјето на градот…

Известување до пчеларите во Општината Македонска Каменица

Општината Македонска Каменица ги известува сопствениците на пчелни семејства на територијата на Општината дека на ден 01.06.2018 година (Петок) во периодот од 05:00 до 08:00 часот ќе се врши авионска дезинсекција против комарци. Од тие причини е потребно сопствениците на пчелни семејства да ги преземат сите потребни мерки за заштита и избегнување на евентуални штети.