НАСТАНИ

“Ден на дијаспора 2018” во Македонска Каменица

„Ден на дијаспора 2018“ во Македонска Каменица Денес (12.08.2018), во Македонска Каменица се оддржува настанот „Ден на дијаспора“. Во рамки на истиот, во просториите на општина Македонска Каменица, градоначалничката Соња Стаменкова и Министерот без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми отворија Канцеларија за соработка со дијаспората. – „Денес, на наше огромно задоволство, отвараме Канцеларија за…

Македонска Каменица очекува рекорден број на посетители на „Ден на дијаспората 2018“

Општина Македонска Каменица во соработка со Културно-информативен центар „Романса“, Јавното претпријатие „Камена Река“ и Здружението на граѓани „Еленец Цера“ од село Цера ја организира традиционалната средба со иселениците – „Ден на дијаспора“. Оваа средба предизвикува се поголем интерес и годинава се очекува рекорден број на посетители да го посетат Еленец. Веќе е потврдено присуството на…

Бабина Баница 2018

Општина Македонска Каменица во организација на Здружението на Пензионери ѝ оваа година ќе ја поддржи манифестацијата „Бабина Баница“. По тој повод Ве повикуваме да бидете дел од оваа манифестација која се организира по седми пат во атарот на село Цера во Туристичко Манастирскиот Комплекс „Еленец“. Овој настанан оваа година прераснува во интернационален кој ќе биде…

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА СРБИЈА ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Вчера, во официјална работна посета на општина Македонска Каменица беа амбасадорот на Република Србија во Република Македонија г-ѓа Душанка Дивјак-Томиќ и конзулот во Амбасадата на Република Србија г-ѓа Љиљана Танасијевиќ. На средбата со градоначалникот на општина Македонска Каменица г-ѓа Соња Стаменкова се разговараше на неколку теми, а посебен акцент беше ставен на можноста за реконструкција…

Денес, во Домот на култура во Македонска Каменица, а во организација на КИЦ „Романса“ и ООУ „Св. Кирил и Методиј“ е поставена ликовна изложба со творби на ученици. Дел од изложбата беа и дечињата од Детската градинка „Бамби“. Во рамки на овој настан кој се одвива под мотото „Заедно да го прославиме во мир и…