ПОЧЕТНА

Во вторник и среда терастично и авиотретирање против комарци во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица согласно склучените Договори за терастична и аеросолна апликација на средство за уништување на возрасни комарци ги известува граѓаните дека во среда, на 01 јули 2020 г. во периодот меѓу 04:00 и08:00 часот наутро, екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово на територијата на општина Македонска Каменица ќе спроведат авиотретирање против возрасни…

Македонска Каменица е најтранспарентна општина на Истокот и седмо рангирана институција во државата

Според Индексот на рангирање кој денеска го објави Центарот за граѓански комуникации, општина Македонска Каменица со 85,9% успешност во активната транспарентност, се наоѓа на седмо место во државата. Општина Македонска Каменица е најтранспарентна општина во Источна Македонија далеку над просекот кај останатите општини во регионот од 68,3%. Ова претставува висок напредок во подобрувањето на активната…

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: МАРКЕТИ, АПТЕКИ И РЕСТОРАНИ КОИ ЌЕ ВРШАТ ДОСТАВА НА НЕОПХОДНИ ПРОДУКТИ ВО ПЕРИОДОТ (18.04-20.04.2020 ГОДИНА)

Согласно одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширење на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапи на сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за можноста да вршат OnLine нарачка не неопходни продукти за време…

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица

Почитувани, Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за: – Согласно владините мерки за online работа и…

ЗАКЛУЧОЦИ ОД ВОНРЕДНИОТ СОСТАНОК НА ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

Денес со почеток од 12 часот, се одржа состанок на Општинскиот Кризен штаб за спречување и ширење на заразата со Ковид 19. На состанокот беше разгледана актуелната состојба предизвикана од новиот вирус Ковид – 19 и во согласност со најновите мерки на Владата и Министерството за здравство беа донесени следниве препораки и заклучоци: 1. Да…