ПОЧЕТНА

Потребни формулари за аплицирање за ученички и студентски стипендии

Општина Македонска Каменица објави Конкурс за доделување на стипендии за ученици во основното и средното образование и студенти за учебната/студиска 2019/2020 година. Пријавувањето на Конкурсот започнува од 05.02.2020 и ќе трае до 25.02.2020 година до 15.30 часот. Сите потребни информации за конкурсот се на следниов ЛИНК. Формуларите кои ви се потребни за апликација за стипендија се…

КОНКУРС за доделување на стипендии за ученици во основното и средното образование и студенти од општина Македонска Каменица за учебната/студиска 2019/2020

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа („Сл.весник на Р.М” бр.5/02), а согласно член 5 од Правилникот за доделување на стипендии на ученици во основно и средно образование и на студенти запишани во државните училишта и државните универзитети од општина Македонска Каменица бр.08-603/1 од 13.03.2018 година. Градоначалникот на општина Македонска…

Изгласан буџетот на општина Македонска Каменица за 2020 година

Советот на општина Македонска Каменица на денешната 28-ма Седница на Совет на општина Македонска Каменица, со 6 гласа „ЗА“ и 5 гласа „ПРОТИВ“ го Усвои Буџетот на општината за 2020-та година како и Одлуката за извршување на Буџетот.   Вкупниот буџет е проектиран на 298.824.750,00 денари, а основниот буџет изнесува 209.635.750,00 денари. Најголемите капитални приходи…

Распишан тендерот за замена на надворешната столарија и трибините во спортската сала во „Св. Кирил и Методиј“

Општина Македонска Каменица распиша тендер за замена на столарија и санација на трибини на училишна спортска сала во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица. Отворената поседноставена постапка трае до 12.12.2019 година. Според претходно утврдена динамика, градежните работи треба да бидат извршени за време на зимскиот распуст на учениците, со што нема да се…

Продолжува хуманиот третман на кучињата скитници во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица ја продолжува практиката за хуман третман на кучињата-скитници. Од почетокот на Договорот за заловување и хумано третирање на кучиња, според однапред утврдена годишна динамика, извршено е заловување на вкупно 48 кучиња по пријави од граѓаните. При последното заловување извршено на 21.11.2019 година се заловени 8 кучиња. Заловувањето го врши Ветеринарно-сточарски центар „Тодор…