СООПШТЕНИЈА

Нацрт Одлука за прогласување на дел од Осоговските планини за заштитен предел

Министерството за животна средина и просторно планирање донесе нацрт Одлука за прогласување на дел од Осоговските Планини за заштитен предел Со оваа одлука Осоговските планини се прогласуваат за заштитен предел заради разновидноста и богатството на биодиверзитетот, геодиверзитетот, хидролошките карактеристики, пејзажните, пределните и други вредности, природни убавини, како и специфичната интеракција на луѓето и природата. Називот…

ЗАКЛУЧОЦИ ОД СОСТАНОКОТ НА ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ – МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ОДРЖАН НА 24.07.2020 ГОДИНА

ЗАКЛУЧОЦИ ОД СОСТАНОКОТ НА ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ – МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ОДРЖАН НА 24.07.2020 ГОДИНА   Денес, 24 јули 2020 година со почеток од 14 часот, се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување – Македонска Каменица. Во рамки на расправата околу моменталната состојба со Ковид 19 во општина Македонска Каменица,…

Врз основа на член 35 став 10  од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. Весник на РМ бр.199/2014, 44/2015, 193/2015, 31/2016,163/16, 90/17, 64/18 и 168/18), член 2-а и член 2-б од Уредба со законска сила за дополнување на уредбата со законска сила за примена на законот за просторно и урбанистичко планирање за време на…

Општина Македонска Каменица и покрај кризата предизвикана од појавата на Ковид 19 ги продолжува капиталните инвестиции. Денес, градоначалничката на општина Македонска Каменица Соња Стаменкова изврши увид во градежните работи за изградба на локалниот пат кој ќе ги поврзе селата Луковица и Косевица. Како што истакна градоначалничката Стаменкова, во моментов се работи на пробивање на трасата…

Градскиот зелен пазар во Македонска Каменица ќе работи со скратено работно време

Согласно препораките и мерките за заштита и спречување на заразата со Ковид 19 донесени на Седница на Влада, Општинскиот кризен штаб Македонска Каменица донесе одлука за начинот на функционирање на Градскиот пазар во текот на утрешниот пазарен ден. Од Јавното претпријатие „Камена Река“, кое стопанисува со Градскиот пазар известуваат дека утре 05.06.2020 година (Петок) истиот…