СООПШТЕНИЈА

Градскиот зелен пазар во Македонска Каменица ќе работи со скратено работно време

Согласно препораките и мерките за заштита и спречување на заразата со Ковид 19 донесени на Седница на Влада, Општинскиот кризен штаб Македонска Каменица донесе одлука за начинот на функционирање на Градскиот пазар во текот на утрешниот пазарен ден. Од Јавното претпријатие „Камена Река“, кое стопанисува со Градскиот пазар известуваат дека утре 05.06.2020 година (Петок) истиот…

Советот на општина Македонска Каменица ќе ги намали комуналните такси за угостителите на предлог на градоначалничката Стаменкова

На следната Седница на Советот на општина Македонска Каменица една од точките на Дневен ред ќе биде предлогот  даден од страна на градоначалничката Соња Стаменкова, за ослободување од плаќање на комунални такси на угостителските објекти. Предлогот до Советот на општина Македонска Каменица се однесува на процентуално намалување на таксите за користење на простор пред деловен…

ЗАКЛУЧОЦИ И ОДЛУКИ ДОНЕСЕНИ НА ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ ОДРЖАН НА 07.05.2020 ГОДИНА

Денес, 07.05.2020 година, со почеток од 11:00 часот се одржа состанок на општинскиот Кризен штаб за спречување и ширење на заразата со ковид 19, во врска со потребата од преземање на дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). Од страна на организационите единици вклучени во активностите за спречување и…

ЈАВЕН ПОВИК за учество на уметници/музичари/артисти во проектот „Култура во време на корона во Македонска Каменица“

Културно информативниот центар „Романса“ во соработка со општина Македонска Каменица објавува: Ј  А  В  Е  Н        П  О  В  И  К   за финансирање на проекти, како дел од кризните мерки „Култура во време на корона – Македонска Каменица“ Идејата на повикот е пред се поддршка кон музичките уметници, односно уметниците кои ги изгубиле редовните…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НАЈНОВИТЕ МЕРКИ И ОДЛУКИ ДОНЕСЕНИ НА 36. СЕДНИЦА НА ВЛАДА

Следејќи ги одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширењето на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапува во сила од среда (08.04.2020), Ве известуваме: Економските оператори (аптеки, маркети, ресторани, такси…) од општина Македонска Каменица кои се регистрирани за…