СООПШТЕНИЈА

ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ УПАТУВА АПЕЛ: НЕ ЈА ВРШЕТЕ САМИ ДОСТАВАТА НА ХУМАНИТАРНИТЕ ДОНАЦИИ КОН ИНСТИТУЦИИТЕ И РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ НА ГРАЃАНИ

Согласно мерките и препораките на Влада на Република Северна Македонија  и Координативниот штаб за заштита од зараза и спречување на ширење на Ковид 19, Општинскиот Кризен штаб во Македонска Каменица упатува апел до сите хуманитарни организации, фирми и граѓани поединци своите донации кон јавните установи и ранливи категории на граѓани да го вршат исклучиво во…

ЗАКЛУЧОЦИ ОД ВОНРЕДНИОТ СОСТАНОК НА ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

Денес со почеток од 12 часот, се одржа состанок на Општинскиот Кризен штаб за спречување и ширење на заразата со Ковид 19. На состанокот беше разгледана актуелната состојба предизвикана од новиот вирус Ковид – 19 и во согласност со најновите мерки на Владата и Министерството за здравство беа донесени следниве препораки и заклучоци: 1. Да…

Заштитни медицински маски за домаќинствата во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 01.04.2020 година – Со цел да се спречи ширењето на корона вирусот, општина Македонска Каменица денеска ја започнаа акција за бесплатно донирање на заштитни маски за секое домаќинство. Во акцијата се вклучени неколку мобилни тимови од вработени во општина Македонска Каменица. Маските обезбедени од општина Македонска Каменица во соработка со Рудник Саса денес…

Започна дистрибуцијата на заштитни медицински маски и средства

Мобилните тимови денес започнаа со дистрибуција на средствата за заштита донирани од општина Македонска Каменица. Донацијата се состои од заштитни медицински маски и дезинфициенси, кои се распределуваат до институциите што во овој период на вонредна состојба се активни и работат на превенција и заштита на населението од појава на заразата од коронавирусот. Во изминатиот период…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

И З В Е С Т У В А Њ Е   Почитувани, Општина Македонска Каменица ги повикува сите физички и правни лица кои имаат можност да донираат прехрамбени и хемиски производи за ранливите категории на граѓани. Средствата кои во моментов им се најпотребни на нашите сограѓани, да ги достават во општина Македонска Каменица. Мобилните…