АКТИВНОСТИ

Македонска Каменица е потписник на Европската повелба за полова еднаквост во локалните заедници

Денес, во Салата за состаноци во Домот на култура во Македонска Каменица, градоначалникот Соња Стаменкова ја потпиша „Европската повелба за рамноправност на мажите и жените во локалните заедници“. „Денес Македонска Каменица станува дел од една силна и извонредна европска иницијатива за рамноправност помеѓу мажите и жените. И покрај сите досегашни напори, силна посветеност и макотрпна…

Утврдени проектите за партнерството со Белица, Бугарија

Вчера,  се оддржа работен состанок помеѓу претставници од општина Македонска Каменица и општина Белица, Бугарија. На состанокот покрај градоначалниците Соња Стаменкова и Радослав Ревански и нивните тимови, присуствуваа и претставници од македонскиот Источно-плански регион. Утврдено е дека Македонска Каменица во партнерство со Белица на новиот повик на ИПА-Програмата за прекугранична соработка ќе аплицира со проект…

Во рамки на своите надлежности, општина Македонска Каменица започна со градежни активности на локалниот пат село Цера-Македонска Каменица. Се поставуваат пропусти и се градат потпорни ѕидови на потегот од маала Гергинци до месноста Побиен Камен во село Цера, а во наредниот период ќе бидат прочистени и канавките на овој пат. Вакви активности ќе бидат извршени…

СРЕДБА СО НОВИ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ

Денес, во просториите на општина Македонска Каменица, градоначалникот Соња Стаменкова оствари прва работна средба со новите претседатели на Месни заедници. Најпрвин им го честиташе изборот, а ги претстави и проектите и програмските активности кои ќе бидат реализирани во наредниот период. На новите претседатели им беше укажано дека сите предлози од нивните месни заедници можат да…

НОВИ ДЕКОРАТИВНИ ЗИМЗЕЛЕНИ ДРВЦА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Денес, на неколку локации во централното градско подрачје во Македонска Каменица се засадуваа нови декоративни зимзелени дрвца. Во оваа акција, покрај општинската администрација и вработените во ЈП „Камена Река“ учествуваа и вработени и ученици од СОУ „Миле Јаневски Џингар“. Засадени се околу 400 садници во дворот на средното училиште, кај споменикот на Вера Јоциќ, пред…